VoedingVoeding

​In onderstaand bericht kan u meer informatie terug vinden over voeding bij volwassen katten.

In vergelijking met honden zijn katten strikt carnivoor. Daarom hebben zij dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit nodig om aan hun behoeften te voldoen. De laatste jaren neemt het aantal huiskatten toe waardoor obesitas bij katten meer en meer voorkomt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw kat een kwaliteitsvol voer aanbied. Zelf werken wij samen met Hill’s om zo een breed gama te kunnen aanbieden.

U kan overschakelen van kittenvoeding naar voeding voor volwassen katten vanaf een leeftijd van 10 maanden tot 1 jaar.

Als uw kat volwassen is kan u kiezen tussen droogvoer of natvoer. Zelf raden wij voornamelijk droogvoer aan omwillen van de reinigende werking van de tanden. Dit draagt bij aan de gezondheid van het gebit. Verder kan u droogvoer langer bewaren en kan u het gemakkelijk heel de dag laten staan. Het voordeel van natvoer is dat uw kat op deze manier meer vocht gaat opnemen. Natvoer heeft vaak een sterker aroma waardoor deze keuze soms ideaal is voor kieskeurige katten.
U kan er ook voor kiezen om beide soorten te combineren. Indien u hiervoor kiest is het wel belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid voeding die u geeft.

Indien u twijfelt over welke voeding u best geeft of over de hoeveelheid mag u ons altijd contacteren.

Wanneer u van voeding veranderd is het belangrijk om dit niet meteen te doen. De overschakeling gebeurd best over een periode van 7 dagen met volgend schema:
Moest u nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Veel succes!

Het Eversbos team

013/77.28.45


Terug naar info