Fokbegeleiding


Fokbegeleiding

In onze praktijk begeleiden we zowel gelegenheidsfokkers als professionele fokkers, waarbij we ons focussen op de verschillende stadia in het fokproces.

Aan de hand van progesteronbepaling in het bloed, gecombineerd met een microscopisch onderzoek van een vaginaal uitstrijkje, kunnen we de ideale dekdatum proberen vast te leggen. Dit is belangrijk wanneer de reu niet continu ter beschikking is, of wanneer u opteert voor kunstmatige inseminatie.

Om de dracht vast te stellen kan vanaf dag 28 echografie worden uitgevoerd. Naar het einde van de dracht toe kunnen eventueel röntgenfoto’s genomen worden om het aantal pups/kittens te bepalen.

Bij de partus kunnen er ook problemen optreden, het ene ras heeft hierbij meer problemen dan het andere. In sommige gevallen dient er een keizersnede te worden uitgevoerd. Hiervoor hebben wij steeds onze eigen wachtdienst.

Kort na de geboorte worden de pups/kittens gecontroleerd om afwijkingen op te sporen en worden de moederdieren opgevolgd. Als ze iets ouder zijn kunnen ze voor de eerste keer gevaccineerd en geïdentificeerd (chip) worden.


Bekijk meer diensten